Результати опитування студентів

Для врахування думки здобувачів вищої освіти необхідно залучення інтегрального показника оцінки відповідей на питання щодо задоволеності здобувачів методами навчання і викладання та якістю освітньої програми. Оцінка надається на основі даних, що є соціальною складовою комплексних показників якості ОП.

Для отримання такої оцінки, використано інтегральний показник, що містить складові: задоволеності здобувачів компонентами ОП; дотриманням прав здобувачів; задоволеністю теоретичною підготовкою; задоволеністю практичною підготовкою; комфортністю умов; якістю викладання; оновленням ОП.

Для цього було проведено анкетування, на основі результатів якого, базуючись на інтегральній оцінці якості, можна зробити висновок, який полягає в наступному:

Можна зробити висновок, що порівняно з минулим навчальним роком значно зросла кількість вищою мірою задоволених здобувачів.

За результатами опитування, можна виокремити рівень задоволеності здобувачів за кожною складовою інтегральної оцінки якості:

Загальний показник задоволеності складає 82,46% :

Отже, можна зробити висновок, що загальний коефіцієнт задоволеності досить високий та є вищим на 2,17 % в порівнянні з минулим навчальним роком. Виявлені недоліки обов’язково будуть враховані в процесі внесення змін до програм навчальних дисциплін та освітньої програми в цілому.