Ноосфера. Інженерія майбутнього.

12 квітня за ініціативи Noosphere Engineering School, при підтримці Черкаського державного технологічного університету відбулась урочиста подія з нагоди 60-річчя  першого польоту людини в космос.

Вперше, представники всіх локацій Noosphere Engineering School з усієї України, на чолі з керівництвом організації зібралося в Черкасах, щоб відсвяткувати цю визначну подію. Представники та гості з сектору освіти, науки, влади та бізнесу зустрілися разом щоб привернути увагу громадськості до проблем розвитку космічної галузі в Україні.

Noosphere Engineering School – це проект ГО «Асоціація Ноосфера», що створює ефективну startup платформу для молодих спеціалістів України та інтегрує наукові підходи у бізнес-середовище. Інжинірингова школа підтримує молоді інноваційні стартапи і прагне, аби в Україні створювались високотехнологічні продукти світового рівня. Головним інструментом є ефективна взаємодія студентів, менторів, технічних експертів та бізнес-практиків. На волонтерських засадах ментори інжинірингової школи діляться науковими методами вирішення бізнес-задач та як розширити можливості для майбутніх підприємців і науковців України.

В програмі заходу відбулися виступи представників Noosphere, пройшла панельна дискусія на тему «Синергія науки, освіти та бізнесу заради майбутнього України», презентації проектів від резидентів  Noosphere Engineering School у сфері космосу. Відбувся обмін досвідом та обговорення майбутньої співпраці. На заході також були присутні представники викладацького складу та студентства кафедри інформаційних технологій проектування.