Дні студентської науки

Стимулювання та підтримка наукової роботи молоді є запорукою розвитку держави в напрямку створення та використання новітніх технологій. З цією метою щороку в ЧДТУ проводяться заходи, присвячені Дням студентської науки.

На кафедрі інформаційних технологій проектування студентська науково-практична конференція до Днів студентської науки 2022 була проведена 20 квітня. На конференції представлено чимало доповідей, виконаних на високому рівні та на актуальні теми галузі інформаційних технологій з напрямку Webтехнологій.

За словами зав. кафедри, д.т.н., проф. Прокопенко Тетяни Олександрівни, «Цей захід популяризує науку та є необхідним за будь-яких обставин».

Саме підтримка наукових проектів та стартапів здобувачів дозволить подолати один з класів викликів, що постають перед молодими науковцями в поточних умовах та пов’язаний з популяризацією науки.

Було складно обрати переможців серед тієї кількості ґрунтовних, цікавих та корисних доповідей, які були представлені, однак викладачі кафедри прийшли до згоди розподілити призові місця серед здобувачів наступним чином:

І місце – Шинкаренко Дмитро Олександрович, студент 4 курсу гр. WEB-1811 з доповіддю на тему «Розробка web-орієнтованої інформаційної системи центру здоров’я та краси» (науковий керівник д.т.н., проф. Прокопенко Т.О.)

І місце – Бурлака Софія Володимирівна, студентка 1 курсу гр. WEB-2111 з доповіддю на тему «Особливості використання методологій розробки програмного забезпечення через технології тестування» (науковий керівник к.т.н., ст. викл. Тарасенко Я.В.)

ІІ місце – Дмитренко Софія Станіславівна, студентка 2 курсу гр. WEB-2011 з доповіддю на тему «Оцінювання підходів до розробки мінімально працездатного продукту» (науковий керівник к.т.н., доц. Лавданська О.В.)

ІІІ місце – Панченко Іван Сергійович, студент 1 курсу гр. WEB-2111 з доповіддю на тему «Особливості створення веб-інтерфейсу до технології хмарного зберігання даних» (науковий керівник к.т.н., ст. викл. Тарасенко Я.В.)

ІІІ місце – Кононенко Іван Віталійович, студент 4 курсу гр. WEB-2011 з доповіддю на тему «Історія мови Sass та перспективи її розвитку» (науковий керівник к.т.н., ст. викл. Тарасенко Я.В.)

Колектив кафедри ІТП висловлює вдячність усім учасникам конференції та бажає творчих успіхів як в науковій сфері та і в практичній діяльності.