Workshop для здобувачів

20 жовтня 2022 року на базі Інжинірингової школи Noosphere Engineering School, що діє у Черкаському державному технологічному університеті, відбувся воркшоп «ЯК НЕ СТАТИ МАРІОНЕТКОЮ. ОСНОВИ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ГІГІЄНИ ДЛЯ МОЛОДІ (HOW NOT TO BE A PUPPET. THE BASES OF INFORMATION HYGIENE FOR YOUTH)». Цей захід проведений у межах тижня програмування ЄС та ініціативи Meet and Code, що впроваджується за підтримки Ресурсного центру ГУРТ (портал суспільно активних громадян) у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Stifter-helfen der Haus des Stiftens за фінансування SAP.

У події мали змогу взяти участь здобувачі вищої освіти усіх освітніх рівнів, як ЧДТУ (в тому числі до події долучились здобувачі вищої освіти кафедри інформаційних технологій проектування), так і з усієї України. Подія відбулась у змішаному форматі – близько 15 здобувачів працювали на локації з ментором, а понад 30 учасників з усієї країни приєднались онлайн.

Завдяки кваліфікованому ментору – кандидату технічних наук, старшому викладачу кафедри ІТП, голові наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених ЧДТУ Ярославу Тарасенку, учасники розглянули реальні кейси та навчилися розпізнавати застосування методів психолінгвістики та соціолінгвістики для протидії маніпулюванню свідомістю. Молодь здобула знання і навички поводження з інформацією, яка має ознаки інформаційно-психологічного впливу, навчилася протистояти негативним інформаційним впливам та підвищила рівень інформаційної безпеки