Перша міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Інновації та перспективні шляхи розвитку інформаційних технології» (ІПШРІТ-2022)

9 грудня 2022 року на кафедрі інформаційних технологій проектування Черкаського державного технологічного університету за організаційної підтримки «Noosphere Engineering School» пройшла перша щорічна міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Інновації та перспективні шляхи розвитку інформаційних технології». До організації конференції долучились: Техніко-гуманітарна академія (м. Бельсько-Бяла, Польща), Almaty University of Power Engineering and Telecommunications (м. Алмати, Казахстан), Університет Аделаїди (м. Аделаїда, Південна Австралія).

Онлайн-засідання відбулось у вигляді відеоконференції Zoom. З вітальним словом розпочав конференцію проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків, д.т.н., проф. Еміль ФАУРЕ (заступник голови програмного комітету). Також до відкриття конференції долучились: завідувач кафедри інформаційних технологій проектування, д.т.н., проф. Тетяна ПРОКОПЕНКО (голова оргкомітету конференції) та голова наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених ЧДТУ, к.т.н. Ярослав ТАРАСЕНКО (заступник голови оргкомітету).

Не зважаючи на виклики, з якими стикається наукова спільнота сьогодні, в рамках конференції було представлено близько 50 тез доповідей, серед яких роботи, як поважних та досвідчених учених, так і молодих науковців та здобувачів вищої освіти усіх рівнів. Учасники конференції представили здобутки з багатьох актуальних на сьогоднішній день наукових питань розвитку інформаційних систем та технологій, що стосуються зокрема управління організаційно-технологічними процесами, електронного документообігу, а також питань експертних систем та систем прийняття рішень, інформаційних технологій загального призначення, систем прогнозування, веб-орієнтованих інформаційних систем та безпеки інформаційних систем.

До організації долучились члени НТ САДМВ ЧДТУ, зокрема здобувачі вищої освіти освітньо-наукового рівня за спеціальністю 126 – Інформаційні системи та технології.

Електронний збірник тез доповідей буде розміщено на сайті кафедри, на сайті ЧДТУ та розіслано усім учасникам на електронну пошту, вказану в анкеті учасника.

Оргкомітет дякує усім за участь та розраховує на плідну співпрацю наступного року.